anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Królik w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo delikatne mięso w lekkim sosie. Bardzo często przygotowuje królika ponieważ wszyscy go lubią. Polecam .

Królik w sosie śmietanowym

Składniki:

Królik w sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Królik w sosie śmietanowym
Królika umyć i osuszyć. Do naczynia żaroodpornego włożyć mięso i dodać listek laurowy, ziele angielskie, pieprz oraz resztę przypraw. Pozostawić na parę godzin dodać pokrojoną w piórka cebulę i pokrojonych paski czosnek. Dusić około 60 minut w temp. 180 stopni. Śmietanę zahartować gorąca woda i zalać mięso. Dusić jeszcze około 20 minut. 

Tagi:

mięso