Sposób przygotowania:
Udka królika gotowane
Udka królika opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem a następnie oprószyć ulubioną przyprawą drobiową. Na patelni roztopić masło i odsmażyć królika z każdej strony.
Ząbki czosnku pokroić w plasterki i dodać pod koniec smażenia udek. Mięso i czosnek zalać wodą lub wywarem warzywnym.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 40-50 minut od czasu do czasu przekręcając mięso na inną stronę.
Udka królika podawać na ciepło.
Z pozostałego wywaru można przygotować sos zagęszczając go mąką.
Ząbki czosnku pokroić w plasterki i dodać pod koniec smażenia udek. Mięso i czosnek zalać wodą lub wywarem warzywnym.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 40-50 minut od czasu do czasu przekręcając mięso na inną stronę.
Udka królika podawać na ciepło.
Z pozostałego wywaru można przygotować sos zagęszczając go mąką.