Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Królik z czosnkiem

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podzielić królika na części, ułożyć w garnku na gorącym oleju, dodać

Królik z czosnkiem

Składniki:

Królik z czosnkiem

 

  • 1 królik (ok 1,25 kg)
  • 100 g oleju
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki natki pieptruszki
  • cytryna
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Królik z czosnkiem
Podzielić królika na części, ułożyć w garnku na gorącym oleju, dodać sól, pieprz, listek laurowy, tymianek. Nie przykrywać, dusić na wolnym ogniu potrząsając od czasu do czasu. Na koniec dorzucić posiekany czosnkem, pietruszkę i sok z cytryny. Podawać natychmiast z ziemniakami pokrajanymi w kostkę i smażonymi na tłuszczu.

Tagi:

mięso danie