Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Królk smażony w panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Królika umyć, osuszyć i pokroić na 4 części. Każdą natrzeć solą, oprószyć pieprzem...

Królk smażony w panierce

Składniki:

Królk smażony w panierce

 

Sposób przygotowania:

Królk smażony w panierce
Królika umyć, osuszyć i pokroić na 4 części. Każdą natrzeć solą, oprószyć pieprzem i odstawić na pół godziny. Następ­nie obtoczyć w mące, roztrzepanym jaju i bułce tartej. Usmażyć z obu stron na du­żej ilości dobrze rozgrzanego oleju. Po­dawać na gorąco ze smażonymi ziemnia­kami i marchewką z groszkiem lub na zimno z pieczywem toastowym i borówka­mi.

Tagi:

tarta