Sposób przygotowania:
Bardzo krucha szarlotka
Na stolnicę wysypujemy obie mąki, dodajemy margarynę i robimy kruszonkę. Następnie dodajemy cynamon, proszek do pieczenia i serek.
Zagniatamy szybko kruche ciasto, dzielimy na połowę. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na dno kruszymy jedną część ciasta (drugą wkładamy do lodówki).
Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i podpiekamy przez 15 min. W tym czasie obieramy jabłka ze skórek i ścieramy je na tarce o dużych oczkach.
Starte jabłka mieszamy z cukrem waniliowym i wykładamy je na podpieczony spód. Na jabłka kruszymy resztę ciasta z lodówki. Wstawiamy ciasto do piekarnika i pieczemy przez 1 godz i 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Ostudzone ciasto posypujemy obficie cukrem pudrem.
Zagniatamy szybko kruche ciasto, dzielimy na połowę. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na dno kruszymy jedną część ciasta (drugą wkładamy do lodówki).
Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i podpiekamy przez 15 min. W tym czasie obieramy jabłka ze skórek i ścieramy je na tarce o dużych oczkach.
Starte jabłka mieszamy z cukrem waniliowym i wykładamy je na podpieczony spód. Na jabłka kruszymy resztę ciasta z lodówki. Wstawiamy ciasto do piekarnika i pieczemy przez 1 godz i 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Ostudzone ciasto posypujemy obficie cukrem pudrem.