Sposób przygotowania:
Kruche babeczki
Mąkę łączymy z cukrem, cukrem waniliowym oraz z proszkiem do pieczenia. Następnie do mąki dodajemy margarynę oraz jajko. Szybko zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto, zawijamy je w folię i wkładamy na godzinę do lodówki. Foremki do babeczek natłuszczamy i wysypujemy mąką lub bułką tartą. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki, cienko rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200*C. Po upieczeniu babeczki studzimy.
Schłodzoną śmietanę ubijamy wraz z cukrem pudrem. Do każdej babeczki wkładamy łyżkę ubitej śmietany, dekorujemy owocami.
Schłodzoną śmietanę ubijamy wraz z cukrem pudrem. Do każdej babeczki wkładamy łyżkę ubitej śmietany, dekorujemy owocami.