Sposób przygotowania:
Kruche babeczki arabsko-śródziemnomorski
Posiekać margarynę z mąką, utrzeć żółtka z cukrem i złączyć z mąka, dodać resztę składników. Urobić kruche ciasto. Wylepic nim foremki. Piec na złoty złoto-brązowy koor w temp. 180 stopni przez ok. 25 minut.
Przygotowac żelatynę i pozostawić aż się oziębi. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, pod koniec dodać kakao i żelatynę. Nałożyć na zimne babeczki.
Chalwę pokroic na cienkie plastry i wyciąc serduszka foremka do ciastek. Babcezki udekorowac serduszkami i orzeszkami.
Przygotowac żelatynę i pozostawić aż się oziębi. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, pod koniec dodać kakao i żelatynę. Nałożyć na zimne babeczki.
Chalwę pokroic na cienkie plastry i wyciąc serduszka foremka do ciastek. Babcezki udekorowac serduszkami i orzeszkami.