Sposób przygotowania:
Kruche babeczki śledziowe
Z podanych składników zagniatamy szybko kruche ciasto - wstawiamy je do lodówki. Wylepiamy ciastem wysmarowane tłuszczem foremki, z resztek ciasta wykrawamy gwiazdeczki. Pieczemy babeczki na jednej blaszce, gwiazdeczki na drugiej na złoty kolor. Gotujemy jaja na twardo.
Płaty śledziowe wymoczone uprzednio siekamy drobno, wkładamy do miski. Siekamy obraną wcześniej cebulę, dodajemy do śledzia.Obieramy jaja, siekamy je i dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy też oliwę oraz musztardę francuską - mieszamy dokładnie. Doprawiamy pastę solą i pieprzem świeżo zmielonym.
Nadziewamy babeczki pastą, dekorujemy je gwiazdkami i natką pietruszki. Oprószamy pieprzem świeżo zmielonym.
Płaty śledziowe wymoczone uprzednio siekamy drobno, wkładamy do miski. Siekamy obraną wcześniej cebulę, dodajemy do śledzia.Obieramy jaja, siekamy je i dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy też oliwę oraz musztardę francuską - mieszamy dokładnie. Doprawiamy pastę solą i pieprzem świeżo zmielonym.
Nadziewamy babeczki pastą, dekorujemy je gwiazdkami i natką pietruszki. Oprószamy pieprzem świeżo zmielonym.
marietta
jaNina
Dorcia
zbysiowa
izabela11111
jaNina
Z czystym sumieniem polecam - są pyszne jeśli ktoś oczywiście lubi śledzika.
Natala1210