Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z bezą
Białka oddzielić od żółtek. Mąkę przesiać do miski, dodać żółtka, masło, cukier wanilinowy i szczyptę soli. Zagnieść ciasto, owinąć w folię i włożyć do lodówki na 15 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto, rozwałkować na grubość 0,5 cm. Kokilki wysmarować delikatnie masłem i wyciąć krążki w rozwałkowanym cieście. Krążki wkładamy do kokilek i dociskamy do spodu i boków foremki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 C na 12 minut. W tym czasie przygotujemy bezę. Do białek wsypać cukier puder i ubijać aż powstanie sztywna piana, dodać wtedy mąkę kukurydzianą i ocet, dalej ubijać by wszystko połączyć. Po upieczeniu babeczek ostudzić je trochę i nałożyć do nich pokrojoną w drobną kostkę brzoskwinię lub inny owoc. Przygotowaną wcześniej bezę (pianę z białek) włożyć do szprycy i wycisnąć na babeczki przykrywając owoce. Wierzch posypać cukrem pudrem z cynamonem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 C na 15 minut.