Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z domowym budyniem
Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy zimne masło i siekamy nożem aż do uzyskania grudek. Kolejno dodajemy cukier puder, żółtka, chwilkę siekamy nożem, a następnie zagniatamy kruche ciasto. Tworzymy kulę i wkładamy ją na godzinę do lodówki. W tym czasie przygotowujemy budyń. Do garnka wlewamy odmierzoną ilość mleka, odlewamy pól szklanki. Do garnka wsypujemy cukier i cukier waniliowy i mleko zagotowujemy co jakiś czas mieszając, aby cukier się rozpuścił. Mąkę mieszamy z mlekiem w szklance i wlewamy do gotującego się mleka, szybko mieszamy. Całość zagotowujemy i chwilkę gotujemy aż masa stanie się gęsta. Po ostygnięciu budyń miksujemy z masłem do otrzymania gładkiej konsystencji. Po wyjęciu ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Foremki do babeczek smarujemy masłem. Z placka wycinamy okrągłe kształty i układamy je w foremkach. Kolejno foremki wypełniamy budyniem i przykrywamy ciastem. babeczki nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny – pieczemy aż do zarumienienia. Smacznego :)