Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z malinami.
Ze składników zagniatamy szybko ciasto. Do obsypanej mąką foremki na babeczki wkładamy około łyżkę ciasta i tak długo ugniatamy na spodzie, aż nadmiar podniesie się i wypełni foremkę do góry. Takie foremki wkładamy do lodówki na 30 min aby schłodzić. Wyjmujemy z lodówki na spód każdej foremki sypiemy po szczypcie manny, i dziurawimy ciasto widelcem aby się nie podniosło. Nakładamy maliny, ja dorzuciłam trochę brzoskwiń, ale niepotrzebnie, Wkładamy do piekarnika ustawionego na 180 stopni i pieczemy około 20 min. Do białek dodajemy kurkumę i szczyptę soli miksujemy. Jak piana zacznie sztywnieć wsypujemy cukier waniliowy i jeszcze chwilę miksujemy. Piekarnik podkręcamy do 200 stopni na każdej babeczce kładziemy porcję piany i zapiekamy aż się zarumieni.
reanja
Ela Dz
Jestem fanką kruchego ciasta, a wręcz sypkiego ciasta...i jak takie mam to wierzch jest tylko formalnością.