Sposób przygotowania:
Kruche ciasto miodowo-makowe.
Z mąki,masła,cukru,jaka oraz proszku do pieczenia wyrobić na stolnicy ciasto kruche i zagnieść.Miód pszczeli rozmieszać z 3-4 łyżkami cukru trzcinowego w rondelku na małym ogniu,uważając,
by nie przywarł do dna.Zestawić i ostudzić masę.Blachę wysmarować tłuszczem,wyłożyć folią aluminiową,a na to rozwałkowane ciasto,potem wyłożyć warstwę miodową,a na nią masę makową.Nagrzać piekarnik do temp.180 st.C.Wstawić blachę z ciastem na 40 min. do piekarnika.Jeśli się chce,to można
ubić pianę z odrobiną cukru i przed końcem pieczenia wysunąć blachę z piekarnika i wlać pianę ubitą na sztywno.Zapiekać pianę na cieście z 10-15 min.,nie otwierać przy tym drzwiczek,aby piana nie opadła.Potem wyjąć blachę z ciastem,przestudzić i kroić.
by nie przywarł do dna.Zestawić i ostudzić masę.Blachę wysmarować tłuszczem,wyłożyć folią aluminiową,a na to rozwałkowane ciasto,potem wyłożyć warstwę miodową,a na nią masę makową.Nagrzać piekarnik do temp.180 st.C.Wstawić blachę z ciastem na 40 min. do piekarnika.Jeśli się chce,to można
ubić pianę z odrobiną cukru i przed końcem pieczenia wysunąć blachę z piekarnika i wlać pianę ubitą na sztywno.Zapiekać pianę na cieście z 10-15 min.,nie otwierać przy tym drzwiczek,aby piana nie opadła.Potem wyjąć blachę z ciastem,przestudzić i kroić.