Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z budyniem i jabłkami
Ciasto;
Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce i szybko zagniatamy ciasto.
Dzielimy na dwie części.
Ciasto owijamy w folię spożywczą i chowamy o lodówki na 1 godzinę.
Do rondelka wlewamy 3 szklanki mleka i wsypujemy cukier. Doprowadzamy do wrzenia.
Do pozostałego mleka wsypujemy proszek budyniowy, mieszamy.
Wlewamy do mleka, cały czas mieszamy aż powstanie gęsta masa. Gdy budyń zacznie się gotować zdejmujemy z palnika.
Jabłka obieramy i kroimy w piórka.
Na blaszkę 20/30 cm wykładamy jedną część ciasta.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i pieczemy 10-15 minut.
Na podpieczone ciasto wykładamy jabłka, budyń i drugą części ciasta.
Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce i szybko zagniatamy ciasto.
Dzielimy na dwie części.
Ciasto owijamy w folię spożywczą i chowamy o lodówki na 1 godzinę.
Do rondelka wlewamy 3 szklanki mleka i wsypujemy cukier. Doprowadzamy do wrzenia.
Do pozostałego mleka wsypujemy proszek budyniowy, mieszamy.
Wlewamy do mleka, cały czas mieszamy aż powstanie gęsta masa. Gdy budyń zacznie się gotować zdejmujemy z palnika.
Jabłka obieramy i kroimy w piórka.
Na blaszkę 20/30 cm wykładamy jedną część ciasta.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i pieczemy 10-15 minut.
Na podpieczone ciasto wykładamy jabłka, budyń i drugą części ciasta.
Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)