Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z budyniem i owocami
Żółtka posiekać z mąką, proszkiem, margaryną, 1 szklanką cukru, cukrem waniliowym i śmietaną. Zagnieść ciasto, odłożyć 1/4 ciasta na kruszonkę, którą następnie włożyć do lodówki na czas przygotowywania ciasta. Budyń ugotować na 2 szklanki mleka i
¼szklanki cukru.
Pozostawić do ostygnięcia.
Z pozostałego ciasta rozwałkować placek i ułożyć w wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą formie. Owoce pokroić w plastry i ułożyć na cieście.
1 szklankę cukru ubić z białkami na pianę i połączyć ją z zimnym budyniem, a później wylać na owoce. Następnie na pianę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami odłożone wcześniej ciasto z lodówki.
Piec około 50 minut w temperaturze 200°C.
Upieczone ciasto przyozdobić wzorkami z polewy, wykonanej z rozpuszczonej czekolady z 2 łyżkami mleka i 1 łyżeczką masła.
¼szklanki cukru.
Pozostawić do ostygnięcia.
Z pozostałego ciasta rozwałkować placek i ułożyć w wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą formie. Owoce pokroić w plastry i ułożyć na cieście.
1 szklankę cukru ubić z białkami na pianę i połączyć ją z zimnym budyniem, a później wylać na owoce. Następnie na pianę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami odłożone wcześniej ciasto z lodówki.
Piec około 50 minut w temperaturze 200°C.
Upieczone ciasto przyozdobić wzorkami z polewy, wykonanej z rozpuszczonej czekolady z 2 łyżkami mleka i 1 łyżeczką masła.
asionik