Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z budyniem i wiśniami
Wiśnie myjemy, drylujemy. W misce mieszamy mąkę,sól, jajko, cukier, proszek do pieczenia i pokrojoną w kostkę margarynę. Wyrabiamy ręcznie ciasto aż osiągniemy jednolitą konsystencję. Zawijamy w woreczek i wkładamy na 30 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy budyń z mlekiem i odstawiamy do ostygnięcia.
Ciasto rozwałkowujemy i 2/3 z całości wykładamy na okrągłą blachę posmarowaną margaryną i posypaną mąką. Na to dajemy budyń, układamy wiśnie i posypujemy je 4 łyżeczkami cukru. Na całość rozkruszamy resztę ciasta. Zapiekamy około 40 minut w 200 C. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto rozwałkowujemy i 2/3 z całości wykładamy na okrągłą blachę posmarowaną margaryną i posypaną mąką. Na to dajemy budyń, układamy wiśnie i posypujemy je 4 łyżeczkami cukru. Na całość rozkruszamy resztę ciasta. Zapiekamy około 40 minut w 200 C. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
skuter5
robaczek
Czekoladka 2
biedroneczki
Czekoladka 2