Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z budyniem, śliwkami i kruszonką
Kruche ciasto: Mąkę siekamy z margaryną i proszkiem do pieczenia . Żółtka ucieramy z cukrem kryształem i jogurtem. Dodajemy powoli do ciasta, siekamy i szybko wyrabiamy dłońmi. Odkładamy na 30 min do zamrażarki. Kruszonka: Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą, jeśli są sypkie przekładamy do woreczka i ugniatamy w woreczku. Odkładamy do zamrażarki na 15 minut. Budyń gotujemy z cukrem według wskazówek na opakowaniu. Ciasto wyciągamy i wałkujemy troszkę większe niż większość blachy. Wykładamy spód i boki, dziurkujemy widelcem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (190st C) na 20 minut. Wyciągamy, zalewamy ciepłym budyniem, układamy połówki śliwek (miąższem do góry), posypujemy delikatnie cynamonem i na wierzch ścieramy zamrożoną kruszonkę. Wstawiamy ponownie do piekarnika na ok 50 minut w temp. 170st C. Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Możemy do jeszcze ciepłego kawałka dodać gałkę lodów waniliowych.