Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z powidłami śliwkowymi
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać. Wsypać cukier waniliowy, cukier puder, śmietanę, żółtka i zagnieść ciasto, podzielić na pół. Do jednej połowy ciasta dodać kakao, ponownie wyrobić i włożyć do zamrażalnika. Jasne ciasto rozwałkować i włożyć na przygotowaną blaszkę, nakłuć widelcem, posmarować powidłami. Na powidła zetrzeć na tarce o dużych oczkach ciasto ciemne. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temp 170 stopni. Margarynę i cukier włożyć do rondla, wlać 1/4 szkl wody, zagotować, zdjąć z ognia przestudzić. Do chłodnego dodać aromat, wsypać mleko w proszku, wymieszać i wylać na wierzch zimnego ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi, odłożyć do zastygnięcia.