bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Kruche ciasto z rabarbarem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo szybkie i proste ciasto, które zawsze smakuje :) Robię to ciasto zawsze w sezonie rabarbarowym :)

Kruche ciasto z rabarbarem

Składniki:

Kruche ciasto z rabarbarem

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche ciasto z rabarbarem
Ciasto kruche: mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy margarynę, cukier puder, śmietanę, jajka i proszek do pieczenia i miesimy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części, jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na formę wysmarowaną tłuszczem o wymiarach 23x38 cm. Rabarbar myjemy i kroimy na małe kawałeczki, rozkładamy go równomiernie na placek i posypujemy cukrem. Rozwałkowujemy drugi placek i przykrywamy nim rabarbar. Dajemy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40-50 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.