Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z śliwkami i budyniem
Ciasto: Przesiewamy mąkę, dodajemy szczyptę soli i palmę - siekamy tak długo,aż powstanie kruszonka. Tworzymy z niej wulkanik:) i do środka dajemy całe jajka i żółtka. Wyrabiamy szybko ciasto i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części- ja dzielę mniej więcej na części 60-40 Większą wylepiamy dno blaszki (wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia) na górę układamy połówki śliwek i przykrywamy je ciepłym budyniem Budyń Część mleka zagotowujemy z cukrem, w reszcie rozrabiamy budyń. Mieszaninę wlewamy do gorącego mleka i ciągle mieszając zagotowujemy. Na górę ścieramy pozostałe ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około50 minut. Wyciągamy i posypujemy cukrem pudrem.Kroimy całkowicie wystudzone. Smacznego!!