Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Kruche rogaliki drożdżowe(3)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepyszne rogaliki, na prawdę polecam !

Kruche rogaliki drożdżowe(3)

Składniki:

Kruche rogaliki drożdżowe(3)

 

Sposób przygotowania:

Kruche rogaliki drożdżowe(3)
Drozdze rozpuszczamy w letnim mleku i dodajemy cukier, sol , mieszamy , odstawiamy na 5min.Margaryne rozpuscic,wystudzic , dodac do mleka wraz z 900g maki , proszkiem do pieczenia, jajkami i smietana, wstepnie wymieszac reka i odstawic pod przykryciem do podrosniecia. Ciasto powinno podwoic swoja obietosc, gdy podwoi wykladamy je na stolnice wysypac reszte maki czyli 100g i zagniesc nastepnie walkowac , wykrajac trojkaty smarowac nadzieniem (marmolada)i zwijac w rogaliki. Pieczemy w temp 150sto przez 25-30min