Adam28

Adam28

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Kruche Rogaliki z Migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wyśmienite Ciasto z migdałami

Kruche Rogaliki z Migdałami

Składniki:

Kruche Rogaliki z Migdałami

 

Sposób przygotowania:

Kruche Rogaliki z Migdałami
Bierzemy migdały , obieramy z łusek i sparzamy, nastepnie mielimy. Mąkę przesiać, dodać masło, posiekać razem, połączyć z migdałami, szybko zagnieść i ostudzić. Formować wałkiem o średnicy 1,5 cm i kroić na kawałki o długości 6 cm. Kształtować z wałeczków rogaliki, w środku grubsze na końcu cieńsze. Układać na blaszce, piec w gorącym piekarniku od 8-10 minut. Gorące zdejmować szerokim sztućcem gdyż łatwo się kruszą gdzie natychmiast sypać przez sitko grubą warstwę cukru pudru zmieszanego z wanilią.