Sposób przygotowania:
Kruche, rumowe ciasteczka
1. Masło ogrzewamy do temperatury pokojowej. 2. W jednej misce mieszamy ze sobą suche składniki: mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, sól i przyprawy. 3. Masło ucieramy z 1/4 porcji cukru pudru, a gdy masa będzie jednolita, dodajemy powoli rum. 4. Gdy składniki mokre się połączą, dodajemy do nich składniki suche i mieszamy do połączenia. 5. Powstałe ciasto dzielimy na pół i formujemy wałki o szerokości około 4 cm każdy. Zawijamy w papier do pieczenia i schładzamy przez około 1 godzinę w zamrażarce. 6. Następnie wyjmujemy jeden wałek, kroimy w cienkie paski i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Potem wyjmujemy drugi wałek i powtarzamy czynność. 7. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.