dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kruche sznycle w otrębach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Delikatne i kruche kotlety schabowe w panierce z bułki tartej i otrąb owsianych. Wspaniały obiad dla każdego.

Kruche sznycle w otrębach

Składniki:

Kruche sznycle w otrębach

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche sznycle w otrębach
Mięso płuczemy i kroimy w plastry. Nacieramy solą i pieprzem i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na kilka godzin. Następnie dokładnie odsączamy i lekko rozbijamy tłuczkiem. Kotlety panierujemy w mące, rozbełtanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej wymieszanej z otrębami. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolo. Smacznego!