Sposób przygotowania:
Kruche z delikatną masą serową i śliwką
Ciasto kruche: Płatki zmiksować w blenderze. Do miski przesiać do mąkę. Dodać proszek do pieczenia, zmielone płatki migdałowe. Wsypać cukier oraz dodać aromat migdałowy. Dodać zimne masło, pokrojone w kostkę. Rozetrzeć z suchymi składnikami. Dodać jajka i szybko wyrobić gładkie ciasto. Uformować kulę i zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na 30 minut. Masa serowa: Cappuccino przełożyć do szklanki i dobrze rozpuścić w 3 łyżkach wody, ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Cały czas ucierając dodać cappuccino i biały ser. W osobnej misce ubić śmietanę. Następnie stopniowo i delikatnie dodać ją do masy serowo-jajecznej. Wykonanie: Piekarnik rozgrzać do 200 st. Ciasto rozwałkować na okrąg większy niż foremka. Na wałku przenieść ciasto i ułożyć na formie. Uformować wysoki brzeg. Na ciasto wylać masę serową. Śliwki umyć, osuszyć i przekroić na pół i pozbawić pestek. Ułożyć na masie skórką do góry. Piec około 30 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i jeszcze przez 5 minut zostawić ciasto. Następnie otworzyć drzwiczki i zostawić na jakiś kwadrans. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i ostudzić. Po wyjęciu z formy i posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Cukiereczek13
monikaT83
ami91
monikaT83
edytaha
2milutka
monikaT83
Edytko od patrzenia gramów nam nie przybywa prawda hihi:)
edytaha
Prawda Monisiu, mogę patrzeć do woli :D
zbysiowa
Więc i ja popatrzę, bo zapewne nic nie zostało:D
monikaT83