Sposób przygotowania:
Kruche z kremem budyniowym
mąkę posiekać z masłem, dodać szczyptę soli, cukier, posiekać jak najdokładniej, dodać żóltka i śmietanę, zagnieśc ciasto i wstawić na godzine do lodówki. Pół szklanki mleka zagotować, w reszcie rozpuścić budyń i cukier waniliowy, wymieszać z zagotowanym mlekiem, ugotować bardzo gęsty budyń, odstawić do wystygnięcia, a następnie zmiksować z masłem, puddingiem, cukrem waniliowym i wiórkami. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować, wykleić nim blaszkę, ponakłuwac widelcem, upiec 25min w 180st, wystudzić. Posmarować dżemem, wyłożyć masę budyniową.Z mąki, masła i cukru zrobić kruszonkę, posypać masę budyniową, wstawić do piekarnika, włączyć termoobieg (nadal 180st) wyjąć, gdy kruszonka się zrumieni.
edytaha