Sposób przygotowania:
Kruche z owocami
Zagniatamy składniki podane na ciasto , dzielimy na połowy i kładziemy do lodówki. Jagody i porzeczki oczyszczamy, płuczemy i osuszamy. Jabłka obieramy i kroimy.
Większą częścią ciasta wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki, oprószamy mąką i wykładamy owoce . ja zaczynałam od jabłek.
Można oprószyć trochę cukrem. Owoce przykrywamy pozostałym ciastem skubiąc je palcami. Pieczemy do zrumienienia ok 45 min w 180 stopniach.
Po wyjęciu ciasta z piekarnika i przestudzeniu można oprószyć je cukrem pudrem.
Większą częścią ciasta wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki, oprószamy mąką i wykładamy owoce . ja zaczynałam od jabłek.
Można oprószyć trochę cukrem. Owoce przykrywamy pozostałym ciastem skubiąc je palcami. Pieczemy do zrumienienia ok 45 min w 180 stopniach.
Po wyjęciu ciasta z piekarnika i przestudzeniu można oprószyć je cukrem pudrem.
SylaUla
cherry
katarzynka455
Dziękuję:)
katarzynka455
Dziękuję:) potwierdzam ciasto było pyszne:)