Sposób przygotowania:
Kruche z rabarbarem i budyniową pianką
Wszystkie składniki na ciasto kruche umieścić w malakserze i zmiksować do otrzymania kulki. Można także posiekać na stolnicy. Masło powinno być zimne. Gotowe ciasto podzielić na dwie nierówne części (2:3) Włożyć do zamrażarki na 30min. Rabarbar pokroić w około 1cm kawałki i zasypać cukrem. Na wyłożoną papierem blaszkę (21x25) zetrzeć większą część ciasta. Najlepiej na tarce jarzynowej. Podpiec 10min w 190*C Białka ubić na sztywną pianę i miksując na najwyższych obrotach dodawać stopniowo cukier. Na końcu wsypać proszek budyniowy. Dodać śmietanę, którą delikatnie wmieszać. Piana nieco opadnie. Wylać na podpieczony spód. Wyłożyć rabarbar i zetrzeć na tarce drugą część ciasta. Piec w 180*C przez 40min. Smacznego!