gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Kruche z rabarbarem i kakaową bezą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Takie ciasto zawsze piekę w sezonie jak jest rabarbar. Ale tym razem postanowiłam zrobić bezę kakaową.

Kruche z rabarbarem i kakaową bezą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche z rabarbarem i kakaową bezą

 

Sposób przygotowania:

Kruche z rabarbarem i kakaową bezą
Miękką margarynę ucieramy mikserem dodając stopniowo cukier ,jajka i żółtka,Cały czas ucieramy na gładką masę.Do masy dodajemy przesiane mąki i proszek do pieczenia,całość dokładnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia 25/40 cm dać ciasto,na ciasto dać pokrojony rabarbar,Blachę włozyć do nagrzanego piekarnika 175 st i piec 30-35 minut, Następnie ubić pianę z białek dodając stopniowo cukier,do ubitej bezy dodać kakaoi wiórki kokosowe lekko wymieszać .Bezę wyłożyć na niedopieczone ciasto i włożyć jeszcze raz do piekarnika na około 15 minut żeby się beza przyrumieniła .POLECAM ! ! !
Kruche z rabarbarem i kakaową bezą
Etap 1 Ucieramy margarynę mikserem wbijamy zóltka
Kruche z rabarbarem i kakaową bezą
Etap 2 Wykładamy ciasto na blachę wyłożoną papierem
Kruche z rabarbarem i kakaową bezą
Etap 3 Ciasto podpiekamy 30-35 minut
Kruche z rabarbarem i kakaową bezą
Etap 4 na podpieczone ciasto wykładamy bezę