Sposób przygotowania:
Krupniczek dla malucha
1. Do garnka nalewamy wodę i wrzucamy do niego umyte mięso, pieprz, ziele angielskie i listek laurowy.
2. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaka obieramy, myjemy i kroimy w niedużą kostkę. Wrzucamy do garnka, gotujemy.
3. Kiedy warzywa będą prawie dostatecznie miękkiee wsypujemy kaszę i gotujemy 10 minut.
4. Przed podaniem dziecku wyciągamy przyprawy, rozdrabniamy mięso i w razie konieczności warzywa.
2. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaka obieramy, myjemy i kroimy w niedużą kostkę. Wrzucamy do garnka, gotujemy.
3. Kiedy warzywa będą prawie dostatecznie miękkiee wsypujemy kaszę i gotujemy 10 minut.
4. Przed podaniem dziecku wyciągamy przyprawy, rozdrabniamy mięso i w razie konieczności warzywa.