Sposób przygotowania:
Krupnik na mięsie
Mięso mieszane (jakie mamy w lodówce)umyć włożyć do garnka, zalać wodą (ok. 1,5 - 2 l) doprowadzić do zagotowania. Zmniejszyć ogień, dodać obrane, opłukane jarzyny, listki laurowe oraz ziele angielskie. Gotować około 30 - 40 minut tak aby warzywa były miękkie.
Miękkie warzywa wyjąc i rozgnieśc widelcem, ponownie włożyć do zupy, dodać pokrojone opłukane ziemniaki, gotować do miękkości ziemniaków na małym gazie. Pod koniec gotowania dodać ugotowaną wcześniej kaszę.
Całość gotować ok. 10 minut, doprawiając do smaku ulubionymi przyprawami.
Miękkie warzywa wyjąc i rozgnieśc widelcem, ponownie włożyć do zupy, dodać pokrojone opłukane ziemniaki, gotować do miękkości ziemniaków na małym gazie. Pod koniec gotowania dodać ugotowaną wcześniej kaszę.
Całość gotować ok. 10 minut, doprawiając do smaku ulubionymi przyprawami.
gusia1000