monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Krupnik na skrzydełkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa którą chyba każdy zna i lubi ,pyszna ,pożywna i lekka z kaszą jęczmienną na drobiowym wywarze .

Krupnik na skrzydełkach

Składniki:

Krupnik na skrzydełkach

 

Sposób przygotowania:

Krupnik na skrzydełkach
Ziemniaki, marchew, pietruszkę i selera obieramy i kroimy w kostkę. Pora oczyszczamy i pozostawiamy w kawałku. Warzywa wraz ze skrzydełkami wkładamy do rondelka zalewamy zimną wodą i gotujemy zbierając powstałe szumowiny. Gotujemy aż warzywa będą prawie miękkie i dodajemy kaszę ,liść laurowy i ziele angielskie ,mieszamy gotujemy do momentu aż kasza będzie miękka ,co jakiś czas mieszając. Na koniec doprawiamy przyprawą uniwersalna i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.