eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1692]

Książka Kucharska: Tanie dania w sezonie letnim

Krupnik na wędzonce Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny krupnik,tym razem na wędzonce.

Krupnik na wędzonce Eli

Składniki:

Krupnik na wędzonce Eli

 

Sposób przygotowania:

Krupnik na wędzonce Eli
Boczek umyć,zalać wodą (około 3-4 litry) i gotować do miękkości.W między czasie obrać i umyć ziemniaki i jarzyny.Ziemniaki pokroić w kostkę,jarzyny zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.Cebulę pokroić w drobną kostkę.Koperek posiekać.Ugotowany boczek wyjąć z wywaru,ostudzić i pokroić w kostkę.Do wywaru dodać ziemniaki,jarzyny,cebulę,ziele angielskie,liście laurowe,przyprawę warzywną i zagotować.Do wrzącej zupy wsypać kaszę i gotować aż będzie miękka.Do ugotowanej zupy dodać boczek,koperek i przyprawić do smaku maggi.Smacznego!