msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Krupnik odchudzony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kolejna wersja odchudzonej zupy dla całej rodziny.Tłuściejsze rodzaje lepiej zostawić na zimową porę.

Krupnik odchudzony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krupnik odchudzony

 

Sposób przygotowania:

Krupnik odchudzony
Marchew,pietruszkę i seler obrałam,dokładnie umyłam. Mięso po zdjęciu z niego skóry dobrze wymyłam zimną wodą i wraz z oczyszczonymi warzywami włożyłam do garnka i zalałam zimną wodą w ilości ok.2-2,5 litra.Włożyłam umyte liście pora. Wstawiłam na gaz i gdy się całość zagotowała zszumowałam.Dołożyłam plasterki prawdziwka , liść laurowy i ziele angielskie.Gotowałam całość ok.30 minut po czym wsypałam wypłukaną kaszę i przyprawę typu vegeta,sól i pieprz a także suszony lubczyk.Gotowałam co pewien czas mieszając ok.15 minut i dołożyłam pokrojone w kostkę ziemniaki i razem gotowałam już do miękkości wszystkich składników.Mięso można zjeść oddzielnie lub wykorzystać do pierogów,pasztecików czy zapiekanek. Zupę posypać posiekaną natką pietruszki.
Krupnik odchudzony
Do garnka wkładamy umyte mięso bez skóry i warzywa.
Krupnik odchudzony
Do garnka dokładamy suszone prawdziwki i przyprawy.
Krupnik odchudzony
Dokładamy wypłukaną kaszę jęczmienną a później ziemniaki.
Krupnik odchudzony
Gotujemy całość do miękkości.Doprawiamy i dodajemy zieleninę.