Sposób przygotowania:
Krupnik odchudzony
Marchew,pietruszkę i seler obrałam,dokładnie umyłam. Mięso po zdjęciu z niego skóry dobrze wymyłam zimną wodą i wraz z oczyszczonymi warzywami włożyłam do garnka i zalałam zimną wodą w ilości ok.2-2,5 litra.Włożyłam umyte liście pora. Wstawiłam na gaz i gdy się całość zagotowała zszumowałam.Dołożyłam plasterki prawdziwka , liść laurowy i ziele angielskie.Gotowałam całość ok.30 minut po czym wsypałam wypłukaną kaszę i przyprawę typu vegeta,sól i pieprz a także suszony lubczyk.Gotowałam co pewien czas mieszając ok.15 minut i dołożyłam pokrojone w kostkę ziemniaki i razem gotowałam już do miękkości wszystkich składników.Mięso można zjeść oddzielnie lub wykorzystać do pierogów,pasztecików czy zapiekanek. Zupę posypać posiekaną natką pietruszki.