Sposób przygotowania:
Krupnik z suszonymi grzybami
Żeberka wymyć, włożyć do garnka , zalać wodą ( około 2,5 litra ) dać liść laurowy i ziele angielskie , gotować do momentu aż żeberka będą miękkie . Grzyby dobrze wypłukać i namoczyć . Między czasie osobno ugotować kaszę według przepisu na opakowaniu . Marchew , pietruszkę , ziemniaki , cebulę obrać , wypłukać , pokroić w kostkę . Grzyby odcisnąć , pokroić na mniejsze kawałki. Ugotowane żeberka wyciągnąć , obrać mięso . do wywaru wrzucić pokrojone warzywa i grzyby . Gotować do miękkości . Gdy warzywa będą miękkie dodać ugotowaną kaszę i mięso z żeberek , sól , pieprz , maggi , obrany i pokrojony czosnek , zagotować . Natkę pietruszki wymyć , drobno pokroić i posypać krupnik .
gosia56
Bo