Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Krupnik z pęczakiem i schabem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Smaczna i pożywna dzięki dodatkowi chudego schabu zupa. Polecam wielbicielom pęczaku. Mojej rodzinie smakowała, powiedzieli, że to ciekawy 'krupnik'.

Krupnik z pęczakiem i schabem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krupnik z pęczakiem i schabem

 

Sposób przygotowania:

Krupnik z pęczakiem i schabem
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wrzucić na wrzątek, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować 20 minut. W międzyczasie przygotować warzywa ziemniaki i marchew, obrać, umyć i pokroić w kostkę. Seler naciowy przekroić na pół. Wrzucić warzywa do garnka. Gotować 5 minut. Następnie wsypać kaszę.

Dodać soli do smaku (lub przyprawy naturalnej do zup), gotować do miękkości warzyw i kaszy.5 minut przed końcem gotowania wsypać posiekanego pora. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzach zupę posypac natką pietruszki.
Krupnik z pęczakiem i schabem
warzywa obrać, umyć i pokroić, dodać do podgotowanego mięsa
Krupnik z pęczakiem i schabem
mięso pokrojone w kostkę wrzucić na wrzątek i dodac przyprawy
Krupnik z pęczakiem i schabem
dodać kaszę i gotować zupę do miękkości warzyw, kaszy i mięsa
Krupnik z pęczakiem i schabem
pora umyć i pokroić niezbyt drobno. wsypać do zupy 5 minut przed końcem gotowania

Tagi:

schab mięso