Sposób przygotowania:
Krupnik z pęczakiem i schabem
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wrzucić na wrzątek, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować 20 minut. W międzyczasie przygotować warzywa ziemniaki i marchew, obrać, umyć i pokroić w kostkę. Seler naciowy przekroić na pół. Wrzucić warzywa do garnka. Gotować 5 minut. Następnie wsypać kaszę.
Dodać soli do smaku (lub przyprawy naturalnej do zup), gotować do miękkości warzyw i kaszy.5 minut przed końcem gotowania wsypać posiekanego pora. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzach zupę posypac natką pietruszki.
Dodać soli do smaku (lub przyprawy naturalnej do zup), gotować do miękkości warzyw i kaszy.5 minut przed końcem gotowania wsypać posiekanego pora. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzach zupę posypac natką pietruszki.