Sposób przygotowania:
Krupnik z pęczaku na wędzonych skrzydełkach
Kaszę opłukałam na sicie pod bieżącą wodą. Skrzydełka zalałam zimną wodą, doprowadziłam do wrzenia, dodałam osączoną kaszę, ziele angielskie i liść laurowy. Posoliłam do smaku. Gotowałam na wolnym ogniu do momentu, aż kasza zaczęła się rozklejać. Ziemniaki i włoszczyznę obrałam, umyłam. Ziemniaki pokroiłam kostkę, marchew, pietruszkę i selera starłam na tarce z dużymi oczkami, pora posiekałam. Warzywa dodałam do rondla, gotowałam do miękkości ziemniaków. Doprawiłam pieprzem i jeszcze solą.
Bahus
edytaha
Dziękuję Bahusie, bardzo mi miło, że zwróciłeś uwagę na mój skromy krupniczek :)
Gwarantuję, że jest naprawdę smaczny :)