Sposób przygotowania:
Zupa rozgrzewająca polarna zorzaI
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w kostkę. Mięso przekładam do miski, dodaję dwie łyżki mąki pszennej, sól oraz musztardę i dokładnie mieszam. Smażę na rozgrzanym oleju. Mięso po usmażeniu przekładam do garnka.
II
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję, umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Dziesięć minut smażę i doprawiam pieprzem oraz solą.
III
3. Papryki myję, usuwam nasiona, kroję w drobne paseczki. ogórki kroję w pół plasterki. Warzywa przekładam do grzybów i jeszcze dziesięć minut smażę, następnie przekładam do garnka z mięsem. Wszystko zalewam bulionem oraz sokiem z ogórków i gotuję.
IV
4. Zupę doprawiam paprykami, solą, dodaję listki laurowe, ziele angielskie oraz przecier pomidorowy.
5. Na koniec zagęszczam zupę mąką rozrobioną ze śmietaną, Pięć minut gotuję.
V
6. Gotowe, podaję z bułeczkami.
7. Smacznego.
skuter5