lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Krupnik z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krupnik to zupa która często robię. Zazwyczaj gotuję ja na mięsie z kurczaka i żołądkach drobiowych.

Krupnik z ziemniakami

Składniki:

Krupnik z ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Krupnik z ziemniakami
Do garnka wkładamy porcje rosolowa i żołądki, a także lubczyk, kawałek pora, liść laurowy i ziele angielskie. Zalewamy wodą i zagotowujemy.

Gdy bulion się gotuję zbieramy szumowiny. Następnie wkładamy 2 kostki rosolowe i gotujemy około 15 minut. Do bulion dokład warzywa c ziemniaki pokrojone w kostkę oraz kaszę.

Gotujemy do miękkości warzyw i kaszy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Dokładamy posiekana natkę pietruszki.