Sposób przygotowania:
Kruszaniec brzoskwiniowy
1.Z podanych składników ( oprócz kakao ) zagniatamy ciasto.Następnie ciasto dzielimy na trzy równe części,do jednej części dodajemy kakao i zagniatamy. 2.Jedną część jasnego ciasta wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,o wymiarach 24 cm x 35 cm.Następnie następnie na ciasto jasne rozkruszamy ciasto ciemne,na ciasto ciemne układamy pokrojone w plasterki brzoskwinie (dokładnie odsączone i osuszone z zalewy ) . 3.Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli,następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru,na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną.Pianę wykładamy na brzoskwinie,na koniec kruszymy drugą część jasnego ciasta. 4.Ciasto pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni. 5.Upieczone ciasto studzimy,kroimy i podajemy. Rady:Szklanki użyłam o pojemności 250 ml. Ciasto możemy oprószyć cukrem pudrem. Zamiast brzoskwiń możemy użyć dowolnych świeżych owoców.