aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Kruszek z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pyszne bardzo proste w wykonaniu ciasto z jabłakmi. Każdemu takie coś smakuje! Można polecić!!!!!!! Bardzo kruche!

Kruszek z jabłkami

Składniki:

Kruszek z jabłkami

 

  • Ciasto:
  • 30 dag margaryny
  • 60 dag mąki
  • 15 dag cukru pudru
  • 1,5 łyżeczki amoniaku
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki śmietany
  • 6 jaj
  • Masa jabłkowa:
  • 2,20 kg jabłek
  • 2 galaretki
  • 6 łyżek cukru

 

Sposób przygotowania:

Kruszek z jabłkami
Ciasto: Z margaryny, mąki, cukru pudru, amoniaku, proszku do pieczenia, śmietany i jajek zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 3 części i pieczemy trzy placki. Forma 25/36 , 180 stopni do 20 minut każdy. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i ścieramy na dużej tarce. Smażymy do momentu aż będą miękkie i dodajemy cukier i galaretki w proszku. Mieszamy. Jabłkami przekładamy placki.