Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Kruszonka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kiedys ten przepis wydawał mi się skomplikowany, teraz jest już bardzo prosty;)

Kruszonka

Składniki:

Kruszonka

 

  • Ciasto:
  • 4 szklanki maki
  • 20 dkg cukru pudru
  • 6 jajek
  • 1 mały proszek do pieczenia
  • 1 kostka margaryny
  • 2 łyżki kakao
  • Dodatki:
  • 2 dżemy porzeczkowe
  • Bakalie (orzechy pokrojone drobno, rodzynki, suszone śliwki- pokrojone)

 

Sposób przygotowania:

Kruszonka
Zagnieśc mąke, cukier, żółtka, tłuszcz i proszek. Ciasto podzielic na 3 części. Do jednej dać kakao.
Jedna część białego ciasta wyłożyć na brytfankę, na to rozsmarować dzemy, następnie pokruszyć ciasto kakaowe, i posypać po nim bakaliami.
Ubić pianę z 6 białek. Wyłożyć na bakalie i pokruszyć białe ciasto na wierzchu.