krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Krusztadki rosyjskie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo dobre polecam wszystkim

Krusztadki rosyjskie

Składniki:

Krusztadki rosyjskie

 

  • Ciasto:
  • 6-7 łyżek mąki
  • 8 dag dobrego sera twarogowego
  • 5-6 łyżek masła lub margaryny
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól.
  • Nadzienie:
  • 10-15 dag maślaków albo pieczarek lub boczniaków
  • łyżka masła
  • 3-4 plasterki (ok. 7 dag) szynki

 

 

  • 3 łyżki ketchupu • natka pietruszki • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Krusztadki rosyjskie
Przygotować nadzienie. Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić na cienkie paski, usmażyć na maśle, wymieszać ze zmieloną szynką, posiekaną natką pietruszki i ketchupem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić na bok. Przesianą na stolnicę mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, po czym ostrym nożem bardzo starannie posiekać z masłem i zmielonym serem. Powstałym ciastem wylepić foremki do babeczek, napełnić je farszem i upiec na rumiano w temperaturze 210-220°C. Po¬dawać jako gorącą przekąskę lub dodatek do czystych zup