czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Książka Kucharska: Sylwestrowe przekąski i zakąski

Krusztadki rosyjskie2

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Krusztadki świetnie sprawdzają się jako przekąska.

Krusztadki rosyjskie2 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krusztadki rosyjskie2

 

  • Ciasto:
  • 7 łyżek mąki,
  • 8 dag dobrego twarogu,
  • 5 łyżek margaryny,
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • szczypta soli.

 

  • Farsz:
  • 20 dag kurek mrożonych,
  • 2 laski kiełbasy zwyczajnej,
  • 2 suszone pomidory,
  • 2 ząbki czosnku w oleju włoskim lub zwykły,
  • 5 łyżek ketchupu pikantnego,
  • słodka papryka,
  • sól, pieprz,
  • posiekany szczypiorek.

Sposób przygotowania:

Krusztadki rosyjskie2
1. Ze składników zagnieść kruche ciasto. Foremki do babeczek natłuścić i wysypać cienko kaszką manną. Wylepić ciastem. 2. Grzyby rozmrozić i odcisnąć z nadmiaru wody. Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w małą kosteczkę. Podsmażyć na suchej patelni, dodać grzyby, posiekany czosnek i drobno pokrojone pomidory. Na koniec doprawić i dodać ketchup oraz szczypiorek. Farsz nakładać do wylepionych babeczek. Piec ok. 20 min w temp. 190-200st.
Krusztadki rosyjskie2
Składniki farszu podmsażamy na patelni .
Krusztadki rosyjskie2
Krusztadki napełniamy farszem i zapiekamy