Sposób przygotowania:
Sznycle z mozzarelląSznycle z indyka rozbić i oprószyć solą po obu stronach. Zmieszać majeranek z pieprzem ziołowym (można dodać według uznania tymianek, oregano, czosnek) i posypać sznycle po wewnętrznej stronie. Na przyprawy rozprowadzić łyżkę masła i łyżkę startego sera. Sznycle zawinąć. Roztrzepać jajko, przygotować na talerzu bułkę tartą i na patelni rozgrzać oliwę. Kotleciki najpierw obtaczamy w bułce tartej, następnie w jajku i jeszcze raz w bułce i układamy na patelni. Smażyć na średnim/małym ogniu około 15 minut (muszą dopiec się w środku). Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego!
Więcej przepisów na www.indykpol.pl
wela
A na stronie Indykpolu znalazłam jeszcze fajny konkurs :)
www.konkursswiateczny.indykpol.pl
Netka
Goodfood
wela weszłam na tą stronę z konkursem i rzeczywiście można wygrać bony 100zł do sklepu z super kosmetykami....chyba zagram:)
evita0007