Sposób przygotowania:
Kugiel
Zamieszczam przepis na KUGLA bo wiem z doswiadczenia, ze bardzo wiele osob nie zna tego dania i nigdy nie probowalo :)
Trzemy ziemniaki na tarce (tak jak na placki)
Dodajemy do tego starta cebule, jajko, smietane, ugotowana golonke (oczywiscie w kawaleczkach :) ) i troszke oleju (2-3lyzki)
Wszystko mieszamy (najlepiej robic to w duzym garnku)
Wsadzamy do piekarnika na 200 stopni i pieczemy od 2,5 do3 godzin!
Przepyszny jest kugiel cieplutki i zjedzony zaraz po wyciagnieciu, mozna ze smietana, ale i rowniez wspanialy jest na zimno gdy Nam jeszcze zostanie :) POZDRAWIAM I ZYCZE SMACZNEGO :)
Trzemy ziemniaki na tarce (tak jak na placki)
Dodajemy do tego starta cebule, jajko, smietane, ugotowana golonke (oczywiscie w kawaleczkach :) ) i troszke oleju (2-3lyzki)
Wszystko mieszamy (najlepiej robic to w duzym garnku)
Wsadzamy do piekarnika na 200 stopni i pieczemy od 2,5 do3 godzin!
Przepyszny jest kugiel cieplutki i zjedzony zaraz po wyciagnieciu, mozna ze smietana, ale i rowniez wspanialy jest na zimno gdy Nam jeszcze zostanie :) POZDRAWIAM I ZYCZE SMACZNEGO :)