gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Kukurydziane kuleczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo dobre kukurydziane kuleczki, bardzo smakowały mojej wnuczce. Polecam zrobić jako zakąskę albo nawet jako dodatek do ziemniaków.

Kukurydziane kuleczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kukurydziane kuleczki

 

 

Sposób przygotowania:

Kukurydziane kuleczki
Fileta z kurczaka pociąć na mniejsze kosteczki. Przyprawić wg uznania przyprawą do mięsa i kucharkiem. Mąkę wymieszać w miseczce z mlekiem i jajkiem. Dodać sól. Całość razem wymieszać. Jeśli ciasto będzie zbyt lejące należy dodać troszkę mąki. W osobnej miseczce płatki kukurydziane należy rozgnieść. Kostki fileta maczać w cieście, a następnie panierować w płatkach kukurydzianych. Całość smażyć na głębokim tłuszczu (jak pączki). Smażyć ok. 3-4 minut. Podawać z keczupem.
Kukurydziane kuleczki
Fileta pokroić w kosteczki i przyprawić.
Kukurydziane kuleczki
Przygotować lejące ciasto z mąki, mleka i jajka.
Kukurydziane kuleczki
Następnie przełożyć kosteczki do miseczki z rozgniecionymi płatkami.
Kukurydziane kuleczki
Całość smażyć na głębokim tłuszczu na ok. 3-4 minuty.