lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

kulebiaczki z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kulebiaczki z kiszonej kapusty

kulebiaczki z kiszonej kapusty

Składniki:

kulebiaczki z kiszonej kapusty

 

  • 2.5 szkl maki
  • szkl mleka
  • 3 dag drożdży
  • jajo
  • 2 żółtka
  • sól
  • 4 łyżeczki oleju
  • 35 dag kiszonej kapusty
  • cebula
  • 30 dag pieczarek
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

kulebiaczki z kiszonej kapusty
drożdże rozetrzyj z letnim mlekiem i cukrem,odstaw rozczyn do wyrośnięcia,następnie połącz go z mąką,żółtkiem,jajem,olejem oraz szczyptą soli. Ciasto odstaw by wyrosło.Posiekaj kiszoną kapustę,podduś ja przez 10 minut,dodaj do niej posiekaną i zeszkloną na oleju cebulę. na oleju także podsmaż pieczarki które dodaj do kapusty.Farsz wymieszaj,dodaj posiekaną natkę pietruszki i dopraw do smaku. ciasto rozwałkuj na prostokąt,szklanką wykrawaj z niego okręgi na które kładź odrobinę farszu i zlepiaj kulebiaczki.posmaruj je żółtkiem i piecz w 180 st.

Tagi:

mak kapusta