dorotkakotka0

dorotkakotka0

Kucharz
[Przepisów: 5]

Kulebiak z łososiem i kaszą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste, smaczne i szybkie świąteczne danie :)

Kulebiak z łososiem i kaszą.

Składniki:

Kulebiak z łososiem i kaszą.

 

 

Sposób przygotowania:

Kulebiak z łososiem i kaszą.
Grzyby zalewamy wrzątkiem aby zmiękły. Wodę z grzybów wlewamy do posiekanej kapusty i gotujemy kapustę aż stanie się miękka ( ok. 1/2-3/4 szklanki wody). Kaszę gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Gdy wszystko się ugotuje, kapustę i kaszę odcedzamy i wrzucamy do miski razem z grzybami, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Jedno ciasto kładziemy na stole i dajemy farsz na wierzch łososia tak aby farsz nie wystawał po za łososia, solimy i pieprzymy łososia. W miseczce roztrzepujemy jajko i i smarujemy ciasto które wystaje. Drugie ciasto kładziemy na wierzch i dopasowujemy do farszu i łączymy z ciastem z dołu. Resztki ciasta odkrawamy i można z nich zrobić ozdobę na górze (kwiatki itp.). Całość smarujemy resztką jajka. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 min aż ciasto będzie złoto brązowe. Smacznego i Wesołych Świąt :)