lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

kulebiaki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kulebiaki z farszem z kapusty i grzybów

kulebiaki

Składniki:

kulebiaki

 

Sposób przygotowania:

kulebiaki
Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru dodaj śmietanę,żółtka,jajko,mąkę,roztopione masło oraz sól.Wyrób ciasto,przykryj je i odstaw do wyrośnięcia. Cebule posiekaj z pieczarkami,podsmaż na oleju,dodaj posiekaną kapustę,kostke bulionową i szklankę wody.Farsz gotuj do miękkości i wystudź.
Ciasto rozwałkuj foremką wytnij np rybki,a pomiędzy dwie rybki wkładaj farsz i sklejaj brzegi.Ułóż na blasze z pergaminem,posmaruj żółtkiem i piecz 45 min w temp 180 st.