Sposób przygotowania:
kulebiaki
Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru dodaj śmietanę,żółtka,jajko,mąkę,roztopione masło oraz sól.Wyrób ciasto,przykryj je i odstaw do wyrośnięcia. Cebule posiekaj z pieczarkami,podsmaż na oleju,dodaj posiekaną kapustę,kostke bulionową i szklankę wody.Farsz gotuj do miękkości i wystudź.
Ciasto rozwałkuj foremką wytnij np rybki,a pomiędzy dwie rybki wkładaj farsz i sklejaj brzegi.Ułóż na blasze z pergaminem,posmaruj żółtkiem i piecz 45 min w temp 180 st.
Ciasto rozwałkuj foremką wytnij np rybki,a pomiędzy dwie rybki wkładaj farsz i sklejaj brzegi.Ułóż na blasze z pergaminem,posmaruj żółtkiem i piecz 45 min w temp 180 st.