Sposób przygotowania:
Kuleczki Mięsno-Ryżowe z Sosem Łowicz
Ryż wrzucamy na wrzątek i gotujemy go 10 minut ( następnie go studzimy) Mięsko wrzucamy do miski razem z jajem i wcześniej startą cebulką i czosnkiem (mieszamy) Gdy ryż wystygnie dodajemy do mięsa i ponownie mieszamy na jednolitą masę (doprawiamy solą i pieprzem konkretnie , żeby nie było za mdłe) W międzyczasie gotujemy wodę w garnku z odrobinka soli ( na nasze kuleczki), oraz w osobnym garnku podgrzewamy sosik Chiński. Potem formujemy kuleczki i wrzucamy delikatnie na wrzątek. Gotujemy 10 minut aż wypłyną nam na wierzch. Odcedzamy łyżką cedzakową,wykładamy na talerzyki i polewamy sosem. Gotowe. Ja podałam kulki z warzywami :)SMACZNEGO. . . .
andzia67
evita0007
Sarenka
jaNina
thegrooba
Natala1210
msewka
misia53
misia53
Dodałam do ulubionych ,bo na moją dietę nadają się jak najbardziej...
Wiola 1978
Trufla
evita0007
Proszę próbować,tylko jak napisałam w przepisie. Konkretnie doprawić masę żeby za mdła nie wyszła :-) Dziękuję i pozdrawiam :-)
pacpaw
Ma-Gosia
gusia1000